Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Appelchutney

appelchutney

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 handappels (type Jonagold of Golden Delicious), in stukjes gesneden
  • 1 ui, heel fijngesnipperd
  • 3 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels rozijnen, 30 minuten laten wellen in heet water
  • 1 koffielepel gember
  • flink wat zwarte peper uit de molen
  • klont boter

Prijscategorie : 1 à 2 euro

Het recept appelchutney bevindt zich in de rubriek salades en bijgerechten

Bereiding

Meng de appelazijn + suiker + honing + gember + zwarte peper.

Laat de gewelde rozijnen goed uitlekken.

Verhit de boter in een wok, let er op dat de boter niet bruint.

Wok de ajuinsnippers 2 à 3 minuten.

Doe de stukjes appel erbij en wok 5 minuten.

Voeg de rozijnen + de op smaak gebrachte appelazijn toe.

Wok nog een 5-tal minuten.

Laat de chutney enigszins afkoelen alvorens te serveren.

Serveer de appelchutney als smaakmaker bij braadworst, gehaktballetjes, grove boerenpaté.

 

Lekkere recepten voor elke dag !